دوره 20، شماره 64 - ( 1-1398 )                   جلد 20 شماره 64 صفحات 18-11 | برگشت به فهرست نسخه ها

maryami N, amani M, motamed N. Comparison of Knowledge of Senior Dental Students with General Dental Practitioners on Antibiotic Prescription for Prevention of Infective Endocarditis in Zanjan, 2018. Zanko J Med Sci 2019; 20 (64) :11-18
مریمی نسیم، امانی معصومه، معتمد نیما. مقایسه میزان آگاهی دانشجویان سال آخر دندانپزشکی با دندانپزشکان عمومی شهر زنجان از موارد تجویز آنتی بیوتیک جهت پیشگیری از اندوکاردیت عفونی در سال 1397. مجله علوم پزشکی زانکو. 1398; 20 (64) :11-18

دانشگاه علوم پزشکی زنجان
چکیده:   (2716 مشاهده)
زمینه و هدف:اندوکاردیت عفونی،وضعیت نادری است که در بیماران مستعد به دنبال درمان های دندانپزشکی تهاجمی رخ می دهد.به منظورپیشگیری از این عارضه،تجویز آنتی بیوتیک برای بیماران مستعد قبل از انجام برخی از اقدام های دندانپزشکی توصیه می شود. هدف از انجام این مطالعه، مقایسه میزان آگاهی دندانپزشکان عمومی شهر زنجان با دانشجویان سال آخر دندانپزشکی دانشگاه علوم پزشکی زنجان، در ارتباط با موارد تجویز آنتی بیوتیک پروفیلاکسی جهت اندوکاردیت عفونی در دندانپزشکی می باشد.
مواد و روش کار: پژوهش حاضر از نوع توصیفی _ تحلیلی و به صورت مقطعی می باشد که در بهار سال 1397 انجام شد. نمونه ها شامل 60 دندانپزشک عمومی شهر زنجان (که به روش نمونه گیری تصادفی ساده وارد مطالعه شدند)  و30 دانشجوی دندانپزشکی سال آخر دانشکده دندانپزشکی دانشگاه علوم پزشکی زنجان (که به روش سرشماری وارد مطالعه شدند)بودند. ابزار جمع آوری داده ها، پرسشنامه ای محقق ساخته می باشد که روایی و پایایی آن تایید شده بود. این پرسشنامه، 3 بخش اطلاعات دموگرافیک،بیماری های قلبی ومداخلات دندانپزشکی نیازمند پروفیلاکسی آنتی بیوتیک را شامل می شد. نمرات آگاهی شرکت کنندگان از مجموع پاسخ های صحیح آن ها به دست آمد سپس تجزیه و تحلیل داده ها به کمک آزمون های t-test  مستقل ، آزمون من-ویتنی و ضریب همبستگی اسپیرمن انجام گرفت.
یافته ها: میانگین نمرات دانشجویان سال آخر دندانپزشکی دانشگاه علوم پزشکی زنجان از دندانپزشکان عمومی شهر زنجان در زمینه تجویز آنتی بیوتیک پروفیلاکتیک، جهت پیشگیری از اندوکاردیت عفونی بیشتر بوده است. (18/55 در مقابل 14/60 و  0/05 p<).و میزان آگاهی با سن و سابقه کار دندانپزشکان عمومی رابطه معکوس و معنی داری داشت.
نتیجه گیری: مطالعه حاضر نشان داد که دندانپزشکان عمومی نسبت به دانشجویان دندانپزشکی، ازآگاهی کمتری در زمینه تجویز آنتی بیوتیک پروفیلاکسی جهت جلوگیری از اندوکاردیت عفونی برخوردار بودندو اطلاعات دندانپزشکان با افزیش پیشینه کار آن ها به روزنشده است. این مشکل، نیازبه دوره ‏های بازآموزی برای دندانپزشکان عمومی، پیرامون موارد تجویز آنتی بیوتیک های پروفیلاکتیک جهت پیشگیری از اندوکاردیت عفونی در دندانپزشکی را مشخص مینماید.
نوع مطالعه: كاربردي | موضوع مقاله: تخصصي
دریافت: 1397/4/12 | پذیرش: 1397/5/25 | انتشار الکترونیک: 1398/1/26