دوره 15، شماره 44 - ( 3-1393 )                   جلد 15 شماره 44 صفحات 67-60 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Zaboli F, Gholampour Azizi I, Rouhi S, Azimi M. Determination of aflatoxin in wheat flour samples by ELISA in Chalus city (Mazandaran province). Zanko J Med Sci 2014; 15 (44) :60-67
URL: http://zanko.muk.ac.ir/article-1-47-fa.html
زابلی فاطمه، غلامپور عزیزی عیسی، روحی سمانه، عظیمی مهسا. تعیین میزان آفلاتوکسین B در نمونه های آرد گندم شهرستان چالوس (استان مازندران) به روش الیزا. مجله علوم پزشکی زانکو. 1393; 15 (44) :60-67

URL: http://zanko.muk.ac.ir/article-1-47-fa.html


چکیده:   (4703 مشاهده)
چکیده 
زمینه و هدف: مایکوتوکسین ها متابولیت های ثانویه حاصل از قارچ ها می باشند و در شرایط مناسب در مواد غذایی و محصولات کشاورزی تولید و باعث آلودگی می شوند. خوردن محصول آلوده به مایکوتوکسین، باعث ایجاد بیماری های حاد و مزمن در انسان و حیوان می شود. آلودگی گندم بوسیله آفلاتوکسین می تواند نقش مهمی در تهدید سلامت انسان داشته باشد. هدف از این تحقیق تعیین میزان آفلاتوکسین B1 در نمونه های آرد گندم شهرستان چالوس در استان مازندران به روش الیزا بوده است.
روش بررسی: در این تحقیق 22 نمونه آرد گندم بصورت تصادفی، از نانوایی های شهرستان چالوس تهیه شد. نمونه های خام آردگندم از لحاظ آلودگی به آفلاتوکسین B1، به روش الایزا اندازه گیری شد. برای تجزیه و تحلیل آماری، از نرم افزار آماری SPSS16 و از آزمون میانگین و انحراف معیار استفاده شد. 
یافته ها: طبق نتایج بدست آمده، همه 22 نمونه آرد گندم مورد مطالعه، آلوده به آفلاتوکسین B1 بودند؛ که در 10 مورد، آلودگی بیشتر از حد مجاز استاندارد ایران مشاهده شد. ولی میزان بالاتر از استاندارد جهانی، در هیچ کدام از نمونه های آرد وجود نداشت (میزان مجاز طبق استاندارد ایران 5 نانوگرم برگرم و طبق استاندارد جهانی20-1 نانوگرم برگرم است). بیشترین و کمترین غلظت سم آفلاتوکسین B1 در آرد گندم خام، بترتیب 10.6 و 1/1 ppb بود.
نتیجه گیری: وجود آفلاتوکسین علاوه بر خسارت اقتصادی به صنعت، سلامت مصرف کنندگان محصولات را نیز به خطر می اندازد. برای همین کاهش آفلاتوکسین در مواد غذایی باید بعنوان جزئی کلیدی از برنامه های افزایش امنیت مواد غذایی بکار گرفته شود.
واژه‌های کلیدی: آفلاتوکسین 1 B، آرد گندم، چالوس، الیزا
متن کامل [PDF 430 kb]   (1864 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: تخصصي
دریافت: 1393/2/2 | پذیرش: 1393/3/13 | انتشار الکترونیک: 1393/3/25

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله علوم پزشکی زانکو می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Zanko Journal of Medical Sciences

Designed & Developed by : Yektaweb